Piatok, 26. apríl 2024
Polojasno  10,9 °C
Mimoriadne správy

Zlým výberom prepravcu tovarov riskujete zánik vašej firmy

 Seocentrum  18. február 2019  572  
Zlým výberom prepravcu tovarov riskujete zánik vašej firmy

Byť jednotkou na trhu si vyžaduje roky práce, sebaobetovania, driny. Nikto sa nedostane na vrchol bez akejkoľvek snahy a určitej obety. Aby si však podnikateľ nepokazil úspech na podnikateľskom trhu, na niektorých veciach nesmie šetriť. Nemal by šetriť na internetovej reklame a nemal by šetriť na prepravcoch tovarov. Zlým výberom prepravcu tovarov by riskoval zánik firmy.


Ak podnikáte, neurobte takú istú chybu a dôkladne si vyberte nielen prepravcu, ale aj vhodný spôsob prepravy tovarov.


Letecká preprava


Ako prvé vás určite napadne obľúbená letecká preprava. Ani sa nemôžeme čudovať, patrí k najrýchlejším spôsobom prepravy a zároveň aj najspoľahlivejším spôsobom prepravy. Tí, čo sa rozhodnú pre leteckú prepravu, majú istotu, že tovar bude dovezený na určené miesto v stanovenom čase. Letecká preprava maximálne uspokojuje potreby spoločnosti, sprístupňuje vzdialené trhy a hlavne poskytuje globálne pokrytie. Práve kvôli týmto výhodam si ju firmy vyberajú. Pomáhajú im rozbehnúť biznis tam, kde len chcú.


Námorná preprava


Práve tento spôsob je považovaný za najstarší spôsob prepravy. Napriek tmu, že mu vo výraznej miere konkuruje letecká preprava, viaceré firmy stále uprednostňujú námornú prepravu. A viete prečo? Pretože tento typ prepravy sa orientuje na využívanie kontajnerov, ktoré firmám uľahčuje manipuláciu s tovarom. Tovar sa lepšie nakladá, ale aj vykladá.


Výhodou námornej prepravy je zabezpečenie medzikontinentálneho presunu zásielok a dokonca pracuje aj s prepravou nebezpečného materiálu.


Kamiónová preprava


Ak sa rozhodnete pre kamiónovú prepravu, počítajte s možnými zdržaniami. Hlavné ťahy bývajú v rizikových časoch preťažené a hrozí vyššie riziko zdržania tovaru na cestách. Navyše ak sa kamiónom pokazí filter pevných častíc, je potrebné dokonca zabezpečiť náhradnú prepravu – poslať iný dopravný prostriedok. 


Odporúčame vám preto radšej uprednostňovať leteckú alebo námornú prepravu. U tých máte istotu, že všetko dopadne dobre a tovar bude v dohodnutom čase na dohodnutom mieste.