Pondelok, 20. máj 2024
Mimoriadne správy

Zamestnávatelia vyzývajú, aby sa zriadil oficiálny pracovný portál pre Ukrajincov

 Webnoviny   1. marec 2022  213  
Zamestnávatelia vyzývajú, aby sa zriadil oficiálny pracovný portál pre Ukrajincov

1.3.2022 (Webnoviny.sk) - Slovenskí zamestnávatelia vyzývajú v súvislosti so situáciou na Ukrajine na urýchlené zriadenie oficiálneho pracovného portálu, kde by obyvatelia Ukrajiny mali prístup k voľným pracovným miestam na slovenskom trhu práce.

Ako ďalej informuje Asociácia zamestnávateľských zväzov a združení (AZZZ) SR, portál by mal byť dostupný v ukrajinskom jazyku a mohol byť napríklad v gescii Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny SR.

Viac o téme: Rusko-ukrajinský konflikt



„Situácia na trhu práce sa po koronakríze začína stabilizovať, dokonca mnohí zamestnávatelia plánujú robiť nábory a zvyšovať počet pracovných síl. Tu vidíme priestor pre tých, ktorí plánujú krátkodobo, či dlhodobo zostať na slovenskom trhu práce. Niektoré sektory evidujú už dlhodobo nedostatok pracovníkov a vedia okamžite na niektoré pozície prijať nového zamestnanca. Nedostatkové pozície, kde nie je rečová bariéra, sú napríklad v oblasti dopravy, špedície, či gastrosektora,“ uviedol viceprezident AZZZ SR Rastislav Machunka.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine (fotografie)

Viac k témam: Koronakríza, rusko-ukrajinský konflikt, Utečenci, vojenská invázia
Zdroj: Webnoviny.sk - Zamestnávatelia vyzývajú, aby sa zriadil oficiálny pracovný portál pre Ukrajincov © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.