Nedeľa, 19. máj 2024
Mimoriadne správy

Výška prídavku na dieťa by sa mala zvýšiť na 50 eur, navrhol Matovič

 Webnoviny  16. máj 2022  165  
Výška prídavku na dieťa by sa mala zvýšiť na 50 eur, navrhol Matovič

16.5.2022 (Webnoviny.sk) - Výška prídavku na dieťa by sa mala od začiatku budúceho roka zvýšiť z pôvodne navrhovaných 40 eur na 50 eur. Minister financií Igor Matovič (OĽaNO) o tom informoval v nedeľnej diskusnej relácii RTVS O 5 minút 12. Navrhovaná suma príspevku na služby deťom by sa mala, naopak, znížiť o 10 eur na 50 eur. Takýto návrh plánuje Matovič predniesť na rokovanie vlády v stredu 18. mája.

Podľa pôvodného návrhu ministra financií sa mal prídavok na dieťa od augusta tohto roka trvalo zvýšiť z terajších 25,88 eura na 30 eur a od začiatku budúceho roka na 40 eur. Od začiatku budúceho roka chcel tiež Matovič zaviesť príspevok na služby deťom v pôvodne navrhovanej sume 60 eur na dieťa.

Viac k témam: Prídavok na dieťa
Zdroj: Webnoviny.sk - Výška prídavku na dieťa by sa mala zvýšiť na 50 eur, navrhol Matovič © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.