Streda, 24. apríl 2024
Mimoriadne správy

Užitočné rady pre všetkých, ktorí chcú začať s podnikaním

 Seocentrum  21. jún 2020  366  
Užitočné rady pre všetkých, ktorí chcú začať s podnikaním

Napriek tomu, že viaceré pracovné portály zaznamenali nárast voľných finančne atraktívnych pozícií, záujem o podnikanie je stále pomerne vysoký. Podnikanie pre mnohých ľudí znamená slobodu, takú, ktorú v zamestnaní nemajú, pretože majú vždy nad sebou niekoho, komu sa zodpovedajú.


Ak ale napriek všetkému chcete začať s podnikaním, čo by vám mohlo ako začínajúcim podnikateľom pomôcť?


Zverte založenie firmy niekomu, kto sa tomu rozumie


Založenie s.r.o. v roku 2020 ešte stíhate, ale čo keby ste radšej tento veľmi dôležitý krok pre úspešné rozbehnutie podnikania zverili niekomu, kto sa tomu rozumie? Pri zakladaní firmy existuje určitý postup úkonov a zároveň sú potrebné aj legislatívne znalosti, ktoré bohužiaľ má máloktorý podnikateľ. Takto sa vyhnete zbytočným chybám a po konzultáciách s odborníkom, ktorý sa špecializuje na zakladanie firiem, vám bude spoločnosť založená. Potom sa už bez najmenších problémov budete môcť pustiť do podnikania.


Okrem úspory času, financií sa vyhnete aj byrokracii na úradoch, ktorá bohužiaľ na Slovensku stále je a je veľmi frustrujúca či už pre začínajúcich podnikateľov, alebo tých, čo už podnikajú.


Využite možnosť prenajať si virtuálne sídlo


Akonáhle si budete zakladať novú spoločnosť, myslite na to, že vaša firma bude potrebovať sídlo firmy, čiže adresu, kde bude oficiálne evidovaná. Kancelárske priestory sú ale vo väčšine miest zbytočne predražené a pre začínajúcich podnikateľov predstavujú finančnú záťaž.


Ak ale chcete ušetriť, máte možnosť si prenajať virtuálne sídlo. Prenájom výhodného virtuálneho sídla v Bratislave vás vyjde na pár desiatok eur a ešte k tomu bude vaša firma registrovaná v lukratívnej časti Bratislavy.


Okrem lukratívnej adresy sa nemusíte báť o prichádzajúcu poštu. Poskytovatelia týchto virtuálnych sídiel vám zabezpečia uschovávanie a preposielanie prijatej pošty.


Kvalita nad kvantinu


Aby vaše podnikanie nebolo odsúdené na zánik ihneď po založení, už pri začatí podnikania uprednostnite kvalitu nad kvantitou. Zárukou kvality bude výhodný certifikát kvality ISO 9001. Je zárukou, že vaša spoločnosť produkuje kvalitné výrobky a poskytuje kvalitné služby.


Zdroj obrázka: 

Autor: Flamingo Images  / Shutterstock.com