Nedeľa, 2. jún 2024
Mimoriadne správy

Technický problém platobného systému Visa je odstránený, spoločnosť vylučuje kybernetický útok

 Webnoviny   2. jún 2018  213  
Technický problém platobného systému Visa je odstránený, spoločnosť vylučuje kybernetický útok

BRATISLAVA 2. júna (WebNoviny.sk) - Spoločnosť VISA opravila technickú poruchu, ktorá v piatok niektorým klientom v Európe znemožnila platby kartou. Firma o tom informovala na svojej stránke.

"Problém vznikol po zlyhaní hardvéru v jednom z našich systémov v Európe a nie je spojený so žiadnym neoprávneným prístupom alebo kyberútokom," zdôraznila spoločnosť.

Odporúčame:
Pád systému Visa spôsobil medzinárodný platobný chaos

Platobný systém v súčasnosti už pracuje naplno a držitelia kariet Visa tak môžu platiť kartou či vyberať si hotovosť z bankomatov. Spoločnosť sa za výpadok klientom ospravedlnila.

Podľa britského denníka Guardian sa výpadok začal v piatok okolo pol tretej popoludní a dotkol sa miliónov ľudí. Keďže nedokázali zaplatiť kartou, museli nechávať tovar pri pokladniciach obchodov, alebo si ísť vybrať hotovosť z bankomatov.

Viac k témam: platobný systém, Visa
Zdroj: Webnoviny.sk - Technický problém platobného systému Visa je odstránený, spoločnosť vylučuje kybernetický útok © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.