Streda, 22. máj 2024
Mimoriadne správy

Takmer sto firiem si zatiaľ dalo od štátu preplatiť náklady na testovanie

 Webnoviny  16. február 2021  234  
Takmer sto firiem si zatiaľ dalo od štátu preplatiť náklady na testovanie

16.2.2021 (Webnoviny.sk) - Štát zatiaľ o preplatenie nákladov na testovanie požiadala takmer stovka firiem. Ako pre agentúru SITA uviedlo Ministerstvo vnútra SR, aktuálne eviduje platby pre 98 spoločností v celkovej hodnote 222 tis. eur, z čoho je už vyplatených 62 tis. eur a zadaných na úhradu 160 tis. eur.

Testovanie upravuje manuál


Úhrady by pritom mali prebehnúť najbližšie dni. „Zo sumy 222 tis. eur tvoria takmer 30 % štyria zamestnávatelia z oblasti automobilového priemyslu a rafinérie," doplnil rezort.

Systém testovania v podnikoch upravuje manuál, ktorý schválila vláda. Ten stanovuje, že náklady spojené s testovaním bude kompenzovať štát sumou 3,5 eura na každú otestovanú osobu.

Súčasťou žiadosti musí byť výkaz


O finančnú náhradu majú pritom spoločnosti žiadať Ministerstvo vnútra SR prostredníctvom príslušného okresného úradu, súčasťou žiadosti musí byť výkaz o dátume a počte otestovaných.

Rezort vnútra prostredníctvom príslušného okresného úradu uhradí finančnú náhradu na základe doručenej žiadosti bezodkladne.

Viac k témam: Celoplošné testovanie, Koronavírus
Zdroj: Webnoviny.sk - Takmer sto firiem si zatiaľ dalo od štátu preplatiť náklady na testovanie © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.