Pondelok, 20. máj 2024
Mimoriadne správy

Sulíkovo ministerstvo vyplatilo na nájomnom vyše 100 miliónov eur, posledné žiadosti ešte posudzujú

 Webnoviny  13. júl 2021  206  
Sulíkovo ministerstvo vyplatilo na nájomnom vyše 100 miliónov eur, posledné žiadosti ešte posudzujú

13.7.2021 (Webnoviny.sk) - Ministerstvo hospodárstva SR už v rámci dotácií na nájomné vyplatilo podnikateľom viac ako 100 miliónov eur. Konečný termín na podanie žiadosti o pomoc v rámci druhej vlny bol pritom 30. jún tohto roka, ako však pre agentúru SITA uviedla hovorkyňa rezortu Katarína Matejková, niektoré žiadosti sú ešte v procese posudzovania.

„Ministerstvo hospodárstva doteraz vyplatilo 80 168 žiadostí v celkovej výške 102,5 milióna eur. Ďalších vyše 17-tisíc žiadostí v celkovej výške 33,5 milióna eur je aktuálne v procese vyplácania, čo znamená, že peniaze prídu podnikateľom v priebehu niekoľkých dní," doplnila.

Viac o téme: Ekonomické dopady koronavírusu


Podniky mohli o pomoc v rámci druhej vlny žiadať od 16. decembra 2020. Nárok mali nielen podnikatelia, ktorí mali z dôvodu štátom prijatých opatrení zatvorené, ale aj tí, ktorí mali obmedzené prevádzky. Podobne ako pri prvej vlne, aj tentoraz boli oprávnenými žiadateľmi nájomcovia, ktorí o peniaze žiadali prostredníctvom prenajímateľa.

Viac k témam: dotácie na nájomné, Ekonomické dopady koronavírusu
Zdroj: Webnoviny.sk - Sulíkovo ministerstvo vyplatilo na nájomnom vyše 100 miliónov eur, posledné žiadosti ešte posudzujú © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.