Piatok, 17. máj 2024
Oblačno  8,5 °C
Mimoriadne správy

Sociálna poisťovňa čoskoro sprístupní nové informácie pre zamestnávateľov, týka sa to platenia poistného

 Webnoviny  19. máj 2022  177  
Sociálna poisťovňa čoskoro sprístupní nové informácie pre zamestnávateľov, týka sa to platenia poistného

19.5.2022 (Webnoviny.sk) - Od začiatku júna sprístupní Sociálna poisťovňa zamestnávateľom informácie o ich zamestnancoch potrebné na určenie obdobia, počas ktorého nie je zamestnanec povinný platiť poistné na niektoré druhy poistení.

Týka sa to najmä povinnosti platiť poistné na nemocenské poistenie, dôchodkové poistenie a poistenie v nezamestnanosti z dôvodu priznania starobného, predčasného starobného alebo invalidného dôchodku, vrátane dňa vydania rozhodnutia o priznaní tohto dôchodku bez súhlasu zamestnanca. Ide o novú povinnosť Sociálnej poisťovne vo vzťahu k zamestnávateľom. Poisťovňa o tom informovala v tlačovej správe.

„Uvedené informácie automaticky sprístupníme pre zamestnávateľov v systéme elektronických služieb Sociálnej poisťovne ako ďalší prehľadový formulár," uviedla Sociálna poisťovňa.

Zdroj: Webnoviny.sk - Sociálna poisťovňa čoskoro sprístupní nové informácie pre zamestnávateľov, týka sa to platenia poistného © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.