Sobota, 18. máj 2024
Zamračené  13 °C
Mimoriadne správy

Slovensko žiada o vyplatenie 815 miliónov eur z plánu obnovy, podľa vlády sme splnili všetky podmienky (video)

 Webnoviny  25. október 2022  151  
Slovensko žiada o vyplatenie 815 miliónov eur z plánu obnovy, podľa vlády sme splnili všetky podmienky (video)

25.10.2022 (Webnoviny.sk) - Slovensko žiada Európsku komisiu o druhú platbu z plánu obnovy. Tentokrát ide o sumu 815 miliónov eur. Vláda ešte začiatkom októbra informovala, že splnili všetky podmienky na získanie ďalšej platby a že všetko ide podľa stanoveného harmonogramu.

Žiadosť o prvú platbu predložilo Slovensko 29. apríla tohto roka. Slovenský plán obnovy má hodnotu 6,3 miliardy eur vo forme grantov. Z toho 13 % Slovensku vyplatili v rámci predbežného financovania 13. októbra 2021.

Celková suma prvej žiadosti o platbu vrátane predchádzajúceho predbežného financovania bola za 458,3 milióna eur. Platby v rámci mechanizmu na podporu obnovy a odolnosti sú založené na dosiahnutých výsledkoch a závisia od toho, či členské štáty realizujú investície a reformy uvedené v ich príslušných plánoch obnovy a odolnosti.

Agentúra SITA bude správu aktualizovať.

V prípade, ak sa vám nezobrazil zdieľaný obsah nad týmto textom kliknite sem


Viac k témam: Plán obnovy
Zdroj: Webnoviny.sk - Slovensko žiada o vyplatenie 815 miliónov eur z plánu obnovy, podľa vlády sme splnili všetky podmienky (video) © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.