Sobota, 18. máj 2024
Zamračené  13,6 °C
Mimoriadne správy

Rodinné podniky čakajú od budúceho roka zmeny, štát zlepší ich podmienky

 Webnoviny  29. december 2022  130  
Rodinné podniky čakajú od budúceho roka zmeny, štát zlepší ich podmienky

29.12.2022 (Webnoviny.sk) - Od začiatku budúceho roka sa v zákone o sociálnej ekonomike konkrétnejšie upraví definícia rodinného podniku.

Novelou zákona sa definujú určujúce znaky rodinného podniku, medzi ktorými je predovšetkým existencia rodinných väzieb. Evidenciu rodinných podnikov bude viesť ministerstvo práce a sociálnych vecí.

Registrovaný rodinný podnik bude povinný najmenej 12 % zo zisku po zdanení použiť na posilnenie svojich vnútorných a vonkajších vzťahov. Pôjde najmä o vzdelávanie, dôchodkové zabezpečenie, či rekreačné pobyty členov spoločnej rodiny a zamestnancov registrovaného rodinného podniku.

Časť zo zisku tiež môže smerovať na zdravotnú starostlivosť o členov spoločnej rodiny a zamestnancov registrovaného rodinného podniku, či sociálnu pomoc a starostlivosť o členov spoločnej rodiny.

Viac k témam: Novela zákona, rodinný podnik
Zdroj: Webnoviny.sk - Rodinné podniky čakajú od budúceho roka zmeny, štát zlepší ich podmienky © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.