Sobota, 18. máj 2024
Slnečno  16,5 °C
Mimoriadne správy

Protest farmárov neostane bez odozvy, ministerka Matečná zrejme zruší naplánovanú pracovnú cestu

 Webnoviny  20. jún 2018  355  
Protest farmárov neostane bez odozvy, ministerka Matečná zrejme zruší naplánovanú pracovnú cestu

BRATISLAVA 20. júna (WebNoviny.sk) - Ministerka pôdohospodárstva a rozvoja vidieka Gabriela Matečná by sa v stredu mala stretnúť s farmármi. Šéfka rezortu mala naplánovanú pracovnú cestu v Českej republike.

Len reálni farmári


"Požiadal som pani podpredsedníčku vlády, aby vzhľadom na situáciu a prítomnosť farmárov z východného Slovenska, aby sa vrátila naspäť na Slovensko a dnes sa stretla spolu s odbornou verejnosťou, s farmármi. Ešte raz zdôrazňujem, že som ju požiadal, aby sa stretla len s reálnymi farmármi, ktorí reálne na pôde pôsobia, a nie so zástupcami rôznych organizácií, ktoré s poľnohospodárstvom nemajú nič spoločné a chcú sa na tejto aktivite len priživiť," povedal premiér Peter Pellegrini.

Odporúčame:
Foto: Rada poľnohospodárov sa dištancuje od traktorového sprievodu, kritizuje hrotenie polarizácie

Zároveň informoval, že sa dohodol s ministerkou vnútra Denisou Sakovou na zriadení špeciálnej skupiny, ktorú tvoria predstavitelia Policajného zboru a generálnej prokuratúry, ktorá sa začne venovať všetkým otvoreným kauzám. "Pôjde sa prípad po prípade a tieto veci budú pod dozorom generálnej prokuratúry," objasnil predseda vlády.

Dorazili do hlavného mesta


Nespokojní farmári so situáciou v slovenskom agrosektore odštartovali v pondelok ráno protestnú jazdu traktormi z Michaloviec do Bratislavy. Počas protestnej jazdy sa k nim postupne na trase pridávali aj ďalší protestujúci na traktoroch. Do hlavného mesta dorazili v utorok 19. júna večer.

Odporúčame:
Aktualizované: Slovenskí farmári odštartovali protestné jazdy traktormi, v Bratislave možno narazia na problém

Protestnou jazdou chcú farmári docieliť vyriešenie ich problémov, ktoré spísali v Košickej výzve. Ide najmä o vytvorenie špecializovaného vyšetrovacieho tímu, ktorý prešetrí prípady utláčaných farmárov, zabezpečenie toho, aby Pôdohospodárska platobná agentúra vyplácala dotáciu len subjektu, ktorý má k pôde právny vzťah, či vytvorenie korektných a transparentných pravidiel prideľovania pôdy.

Viac k témam: agrodotácie, Denisa Saková, farmári, Gabriela Matečná, Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR, ministerstvo vnútra SR, Peter Pellegrini, poľnohospodárstvo, PPA Pôdohospodárska platobná agentúra, protest, protestná jazda, traktorista
Zdroj: Webnoviny.sk - Protest farmárov neostane bez odozvy, ministerka Matečná zrejme zruší naplánovanú pracovnú cestu © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.