Sobota, 18. máj 2024
Zamračené  15,1 °C
Mimoriadne správy

Počet pracujúcich cudzincov na Slovensku klesol, koronavírus vyhnal domov najviac Ukrajincov

 Webnoviny  22. júl 2020  347  
Počet pracujúcich cudzincov na Slovensku klesol, koronavírus vyhnal domov najviac Ukrajincov

22.7.2020 (Webnoviny.sk) - Počet cudzincov pracujúcich na Slovensku v júni mierne klesol. Kým ku koncu mája u nás pracovalo 74,8-tisíca občanov z iných krajín, ku koncu júna sa ich počet znížil na 74,3-tisíca.

Medziročne pritom na Slovensku minulý mesiac pracovalo o 1,2-tisíca cudzincov viac. Vyplýva to z údajov Ústredia práce, sociálnych vecí a rodiny SR.

Druhí najpočetnejší sú Srbi


Najpočetnejšou skupinou cudzincov pracujúcich na Slovensku sú naďalej Ukrajinci. V júni ich na slovenskom trhu práce ubudlo 285, čím sa celkový počet Ukrajincov pracujúcich u nás znížil na 21,4-tisíca. Počet Srbov pracujúcich na Slovensku minulý mesiac klesol o 253 osôb na 12,4-tisíca.

Spomedzi občanov z krajín Európskej únie bolo na Slovensku najviac Rumunov, ktorých u nás pracovalo 8-tisíc, nasledovali Česi s 5,9-tisíca pracovníkmi a na treťom mieste boli Maďari, ktorých za prácou na Slovensko prišlo 5,1-tisíca.

Najviac cudzincov pracuje v Bratislave


Vyše štvrtina cudzincov na Slovensku pracovala ku koncu júna tohto roka v Bratislave. V piatich okresoch hlavného mesta Slovenska bolo totiž zamestnaných 20,8-tisíca cudzincov. Nasleduje okres Trnava, ktorý v rovnakom období zaevidoval 7,8-tisíca zamestnaných cudzincov.

Úrad práce v Malackách vykázal 3,4-tisíca pracujúcich občanov pochádzajúcich z iných krajín. Naopak, len desať cudzích štátnych príslušníkov pracovalo na konci júna v okrese Medzilaborce.

Viac k témam: cudzinci, práca, zamestnanosť
Zdroj: Webnoviny.sk - Počet pracujúcich cudzincov na Slovensku klesol, koronavírus vyhnal domov najviac Ukrajincov © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.