Sobota, 18. máj 2024
Prevažne slnečno  17 °C
Mimoriadne správy

Počet dôchodcov na Slovensku medziročne vzrástol, významnejší pokles však nastal pri invalidných penziách

 Webnoviny  19. jún 2022  183  
Počet dôchodcov na Slovensku medziročne vzrástol, významnejší pokles však nastal pri invalidných penziách

19.6.2022 (Webnoviny.sk) - Sociálna poisťovňa evidovala ku koncu mája tohto roka 1 milión 402,7 tisíca dôchodcov na Slovensku. Oproti koncu mája minulého roka ide o nárast o 7,3 tisíca penzistov.

Počet vyplácaných dôchodkov, ktorých môže penzista dostávať aj viacero súčasne, v piatom mesiaci tohto roka medziročne vzrástol o 13,2 tisíca na 1 milión 708,4 tisíca. Vyplýva to zo štatistík Sociálnej poisťovne.

Počet vyplácaných starobných dôchodkov sa ku koncu mája tohto roka medziročne mierne zvýšil. Sociálna poisťovňa vykázala na konci minulého mesiaca 1 milión 92,4 tisíca starobných penzií, čo bolo v porovnaní s májom vlaňajška o 10,9 tisíca viac. Počet predčasných starobných dôchodkov medziročne klesol o 62 osôb na 11,9 tisíca.

Významnejší pokles nastal pri invalidných penziách. Poisťovňa vyplácala ku koncu minulého mesiaca 224,7 tisíca invalidných dôchodkov, čo bolo o 4,6 tisíca menej ako v máji minulého roka.

Viac k témam: Dôchodcovia, Invalidný dôchodok, Starobný dôchodok
Zdroj: Webnoviny.sk - Počet dôchodcov na Slovensku medziročne vzrástol, významnejší pokles však nastal pri invalidných penziách © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.