Nedeľa, 28. apríl 2024
Mimoriadne správy

Počet detí v hmotnej núdzi na Slovensku mierne klesol, číslo je však stále veľmi vysoké

 Webnoviny   3. marec 2024  79  
Počet detí v hmotnej núdzi na Slovensku mierne klesol, číslo je však stále veľmi vysoké

3.3.2024 (SITA.sk) - Počet detí v hmotnej núdzi na Slovensku na konci januára mierne poklesol. V hmotnej núdzi sa nachádzalo 53,7-tisíca detí.

V porovnaní s decembrom minulého roka išlo o pokles o 233 detí. Nezaopatrených bolo 46,5-tisíca detí, zaopatrených 7 174 detí a 20 detí malo nad 25 rokov. Vyplýva to z údajov Ústredia práce, sociálnych vecí a rodiny SR.

Na konci januára bolo v hmotnej núdzi 36,4-tisíca jednotlivcov bez detí, sociálne odkázaných jednotlivcov s jedným až štyrmi deťmi bolo 8,9-tisíca.

Jednotlivcov v hmotnej núdzi s viac ako štyrmi deťmi vykázali úrady práce a sociálnych vecí 245. V systéme hmotnej núdze bolo aj viac ako 5,1-tisíca bezdetných dvojíc.

Sociálne odkázaných dvojíc s jedným až štyrmi deťmi bolo 11-tisíc. Dvojíc s viac ako štyrmi deťmi, odkázaných na dávky v hmotnej núdzi, úrady evidovali ku koncu januára tohto roka 2,3-tisíca.

Viac k témam: Dávky v hmotnej núdzi, Deti, Hmotná núdza
Zdroj: SITA.sk - Počet detí v hmotnej núdzi na Slovensku mierne klesol, číslo je však stále veľmi vysoké © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.