Pondelok, 29. apríl 2024
Mimoriadne správy

Ochota nemeckých zamestnávateľov prijímať nových pracovníkov sa vo februári zhoršila

 Webnoviny  27. február 2024  105  
Ochota nemeckých zamestnávateľov prijímať nových pracovníkov sa vo februári zhoršila

27.2.2024 (SITA.sk) - Ochota nemeckých firiem prijímať nových zamestnancov sa vo februári zhoršila. Index ochoty zamestnávať, ktorý zostavuje mníchovský ekonomický inštitút Ifo, klesol na 94,9 bodu z januárových 95,5 bodu. Inštitút o tom informoval v utorok.

„Keďže ekonomika je taká pomalá, firmy odkladajú prijímanie nových ľudí,“ uviedol vedúci oddelenia prieskumov v inštitúte Ifo Klaus Wohlrabe. „Dokonca aj prepúšťania už nie je možné vylúčiť," dodal.

Nemeckí priemyselní výrobcovia naďalej rátajú s poklesom počtu zamestnancov. Rovnaká situácia je v obchode a v stavebníctve. Podstate menej ochotný prijímať nových pracovníkov je aj sektor služieb.

Viac k témam: Index ochoty zamestnávať, Trh práce, Zamestnanci, Zamestnávatelia
Zdroj: SITA.sk - Ochota nemeckých zamestnávateľov prijímať nových pracovníkov sa vo februári zhoršila © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.