Sobota, 4. máj 2024
Mimoriadne správy

Ministerstvo hospodárstva chce zlepšovať oblasť exportu, Sulík podpísal Memorandum Pro Export

 Webnoviny   4. apríl 2022  170  
Ministerstvo hospodárstva chce zlepšovať oblasť exportu, Sulík podpísal Memorandum Pro Export

4.4.2022 (Webnoviny.sk) - Ministerstvo hospodárstva SR chce spoločne s Radou slovenských exportérov zlepšovať podnikateľské prostredie aj v oblasti podpory exportu.

Šéf rezortu hospodárstva Richard Sulík v tejto súvislosti podpísal Memorandum Pro Export, v ktorom rada vyzýva na začatie celospoločenskej diskusie týkajúcej sa štruktúry slovenského hospodárstva, slovenskej zahranično-obchodnej politiky, konkurencieschopnosti slovenských exportérov a s tým súvisiacej vízie ďalšieho rozvoja národnej ekonomiky.

„Iniciátori memoranda volajú po začatí relevantnej diskusie. Mám za to, že zriadením Rady vlády pre konkurencieschopnosť a produktivitu, ako aj podpisom tohto dokumentu, sme tú diskusiu začali,“ zdôraznil Sulík.

Memorandum podporili firmy, ako aj podnikateľské združenia, ktoré kumulatívne reprezentujú viac ako 10 tisíc slovenských podnikateľských subjektov s tržbami cez 11 miliárd eur.

Memorandum podporili aj akademické inštitúcie či odborníci z praxe. Ministerstvo hospodárstva je prvým z rezortov, ktoré tiež podporilo túto iniciatívu.

Viac k témam: Export, Memorandum Pro Export
Zdroj: Webnoviny.sk - Ministerstvo hospodárstva chce zlepšovať oblasť exportu, Sulík podpísal Memorandum Pro Export © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.