Pondelok, 17. jún 2024
Slnečno  24,8 °C
Mimoriadne správy

Karlovarské minerální vody prevezmú aktíva PepsiCo na Slovensku, schválil Protimonopolný úrad

 Webnoviny  21. august 2018  370  
Karlovarské minerální vody prevezmú aktíva PepsiCo na Slovensku, schválil Protimonopolný úrad

BRATISLAVA 21. augusta (WebNoviny.sk) - Protimonopolný úrad SR (PMÚ) udelil skupine Karlovarské minerální vody (KMV) povolenie na získanie licencie a prevzatie aktív spoločnosti PepsiCo na Slovensku.

V máji tohto roka získala skupina KMV súhlas príslušného úradu aj v Maďarsku. Informovala o tom v utorok skupina KMV v tlačovej správe.

České úrady ešte nerozhodli


Skupina KMV v januári tohto roku oznámila, že sa stáva výhradným franchisantom a distribútorom nápojov a občerstvenia spoločnosti PepsiCo v Českej republike, Maďarsku a na Slovensku a odkúpi existujúce podniky PepsiCo v týchto krajinách.

Odporúčame:
PepsiCo kupuje spoločnosť Sodastream, transakciu musí schváliť regulačný úrad

Zároveň informovala, že transakcia podlieha schváleniu príslušných protimonopolných úradov. Na Slovensku získala skupina KMV povolenie 20. augusta tohto roka, maďarský protimonopolný úrad svoj súhlas s prevzatím tamojších aktív vyjadril už v máji. V Českej republike schvaľovací proces k prevzatiu príslušných podnikov PepsiCo ešte prebieha.

Výrobca minerálnych a pramenitých vôd


„Teraz, keď už v dvoch z troch krajín príslušné úrady potvrdili svoj súhlas s prevzatím jednotlivých podnikov PepsiCo, verím, že v najbližších mesiacoch pozitívne dopadne aj schvaľovací proces v Českej republike a budeme tak môcť celú transakciu úspešne dokončiť,“ komentoval ďalší posun v transakcii generálny riaditeľ spoločnosti KMV Alessandro Pasquale.

Skupina Karlovarské minerální vody (KMV) je najväčším výrobcom minerálnych a pramenitých vôd v strednej Európe. Svoje produkty v súčasnej dobe KMV vyváža do 20 krajín sveta.

Vo všetkých krajinách, kde KMV pôsobí, zamestnáva takmer 1 500 zamestnancov (pred dokončením akvizície troch entít PepsiCo). Na Slovensku je skupina KMV lídrom na trhu prírodných minerálnych vôd.

Viac k témam: Karlovarské minerální vody, PepsiCo, PMÚ Protimonopolný úrad
Zdroj: Webnoviny.sk - Karlovarské minerální vody prevezmú aktíva PepsiCo na Slovensku, schválil Protimonopolný úrad © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.