Streda, 1. máj 2024
Zamračené  13,4 °C
Mimoriadne správy

Hlas-SD navrhuje jednorazový prídavok 300 eur na dieťa, pre pandémiu totiž trpia rodiny (video)

 Webnoviny  12. apríl 2021  212  
Hlas-SD navrhuje jednorazový prídavok 300 eur na dieťa, pre pandémiu totiž trpia rodiny (video)

12.4.2021 (Webnoviny.sk) - Strana Hlas-SD navrhuje, aby štát pre negatívne dôsledky pandémie odškodnil rodiny jednorazovým mimoriadnym prídavkom na dieťa v sume 300 eur. Na pondelkovej tlačovej besede to povedal predseda strany Hlas-SD Peter Pellegrini. Podľa neho by malo 660-tisíc slovenským rodinám s nezaopatrenými deťmi smerovať zhruba 300 až 330 miliónov eur.

Prídavok na dieťa vypláca štát rodičom nezaopatrených detí do 25 rokov ich veku. Takýto legislatívny návrh predložia predstavitelia strany do parlamentu ešte tento týždeň.

Viac o téme: Ekonomické dopady koronavírusu



Bývalý premiér by uvítal, keby si tento návrh osvojila vláda a predložila ho do parlamentu v skrátenom legislatívnom konaní. Slovenské rodiny totiž podľa neho pre pandémiu trpia. Pre zatvorené škôlky a školy museli rodičia na seba prevziať vzdelávanie detí a zabezpečiť im technické vybavenie na vzdelávanie z domu.

"Mnohé mesiace žijú rodiny zo zníženého príjmu," povedal. Rodičia boli podľa expremiéra z donútenia povinní zostať s deťmi doma na pandemickej OČR.

V prípade, ak sa vám nezobrazil zdieľaný obsah nad týmto textom kliknite sem


Viac k témam: COVID-19, Koronavírus, Pandémia, prídavok na dieťa
Zdroj: Webnoviny.sk - Hlas-SD navrhuje jednorazový prídavok 300 eur na dieťa, pre pandémiu totiž trpia rodiny (video) © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.