Streda, 12. jún 2024
Mimoriadne správy

Facebook dokončuje plány na uvedenie vlastnej kryptomeny, zatiaľ ju nazýva GlobalCoin

 Webnoviny  24. máj 2019  281  
Facebook dokončuje plány na uvedenie vlastnej kryptomeny, zatiaľ ju nazýva GlobalCoin

BRATISLAVA 24. mája (WebNoviny.sk) - Americká spoločnosť Facebook, ktorá prevádzkuje rovnomennú sociálnu sieť, finalizuje plány na vytvorenie vlastnej kryptomeny v budúcom roku.

Facebook plánuje zriadiť digitálny platobný systém v zhruba desiatke krajín v prvom kvartáli 2020. Svoju kryptomenu, ktorú interne nazýva GlobalCoin, chce internetový gigant začať testovať pred koncom tohto roka. Informuje o tom portál bbc.com.

Očakáva sa, že podrobnejšie plány Facebook načrtne v lete a už o tom diskutoval s guvernérom Bank of England Markom Carneyom. Zakladateľ Facebooku Mark Zuckerberg sa s Carneyom stretol minulý mesiac, hovorili o príležitostiach a rizikách spojených s uvedením kryptomeny.

Facebook zároveň žiadal rady v oblasti prevádzkových a regulačných otázok od predstaviteľov amerického ministerstva financií. Firma okrem toho rokuje so spoločnosťami podnikajúcimi v transfere peňazí, vrátane firmy Western Union, keďže hľadá lacnejšie a rýchlejšie spôsoby posielania a prijímania peňazí pre ľudí bez bankového účtu.

Viac k témam: facebook, GlobalCoin, kryptomeny
Zdroj: Webnoviny.sk - Facebook dokončuje plány na uvedenie vlastnej kryptomeny, zatiaľ ju nazýva GlobalCoin © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.