Piatok, 17. máj 2024
Mimoriadne správy

Dolár oslabil, investori reagovali na zmiešané signály z najväčšej svetovej ekonomiky

 Webnoviny  16. máj 2017  247  
Dolár oslabil, investori reagovali na zmiešané signály z najväčšej svetovej ekonomiky

BRATISLAVA 16. mája (WebNoviny.sk) - Americký dolár v utorok strácal voči euru aj japonskému jenu. Investori reagovali na zmiešané signály z najväčšej svetovej ekonomiky.

Podľa údajov federálneho ministerstva obchodu rezidenčná výstavba v apríli klesala druhý mesiac v rade, čo stlačilo aktivitu na päťmesačné minimum.

Odporúčame:
Dolár klesol voči euru aj jenu, firmy nenaplnili očakávania

Pozitívnejšou správou bolo zrýchlenie rastu priemyselnej produkcie o 1 %, čo bol v medzimesačnom porovnaní najlepší výsledok od februára 2014. Celkovo sa produkcia spracovateľských podnikov, ťažobných spoločností a distribútorov energií v apríli zvyšovala tretí mesiac za sebou.

Dolár voči jenu klesol na 113,52 JPY/USD z pondelkového záveru 113,68 JPY/USD. Euro posilnilo na 1,1068 USD/EUR z úrovne 1,0978 USD/EUR.



Viac k témam: dolár, euro, jen
Zdroj: Webnoviny.sk - Dolár oslabil, investori reagovali na zmiešané signály z najväčšej svetovej ekonomiky © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.