Utorok, 18. jún 2024
Slnečno  26,5 °C
Mimoriadne správy

Čistá strata automobilky Tesla dosiahla rekordných rozmerov, spoločnosť zredukuje svoje výdavky

 Webnoviny   3. máj 2018  340  
Čistá strata automobilky Tesla dosiahla rekordných rozmerov, spoločnosť zredukuje svoje výdavky

DETROIT 3. mája (WebNoviny.sk) - Americký výrobca elektrických vozidiel Tesla za prvý kvartál vykázal rekordnú čistú stratu 709,6 mil. USD, čo predstavuje stratu na akciu v sume 4,19 USD. Bez zahrnutia jednorazových výdavkov bola strata firmy na úrovni 3,35 USD na akciu.

Tržby automobilky však medziročne posilnili o 26 percent na 3,4 mld. USD. Analytici, ktorých vo svojom prieskume oslovila spoločnosť FactSet, očakávali, že upravená strata bude 3,54 USD na akciu.

Odporúčame:
RTVS podľa Rezníka hrozia vážne problémy, ak sa nezmení systém financovania

Automobilka uviedla, že svoje kapitálové výdavky v tomto roku zredukuje na úroveň 3 mld. USD a dodala, že ich môže znížiť aj výraznejšie podľa toho, ako bude generovať hotovosť.

Rekordná čistá strata Tesly v prvom štvrťroku vyvoláva otázky, či spoločnosť bude schopná uhrádzať všetky svoje záväzky. Hodnota akcií Tesly po zverejnení hospodárskych výsledkov v stredu po uzatvorení riadneho obchodovania na burze oslabila o vyše 4 percentá.

Viac k témam: automobilka, burza, Tesla
Zdroj: Webnoviny.sk - Čistá strata automobilky Tesla dosiahla rekordných rozmerov, spoločnosť zredukuje svoje výdavky © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.