Sobota, 4. máj 2024
Mimoriadne správy

Bratislavský závod Volkswagen Slovakia zastaví výrobu, zamestnanci budú čerpať celozávodnú dovolenku

 Webnoviny  22. december 2020  213  
Bratislavský závod Volkswagen Slovakia zastaví výrobu, zamestnanci budú čerpať celozávodnú dovolenku

22.12.2020 (Webnoviny.sk) - V bratislavskom závode Volkswagen Slovakia sa od 23. decembra zastaví výroba vozidiel. Zamestnanci budú do 6. januára čerpať tradičnú celozávodnú dovolenku.

Ako ďalej informovala hovorkyňa automobilky Lucia Kovarovič Makayová, v martinskej fabrike na výrobu komponentov sa uskutoční čiastočná plánovaná odstávka a v nástrojárni v Stupave bude výroba pokračovať bez prerušenia.

Počas plánovanej zimnej odstávky ostáva vo Volkswagen Slovakia v nasadení niekoľko stoviek zamestnancov, ktorých prítomnosť je v tomto období nevyhnutná. Ide najmä o pracovníkov ochrany závodu, zásobovania energiami či finančného útvaru.

"Desiatky úloh, na ktorých nie je možné pracovať počas spustenej výroby, majú pred sebou tímy údržby a plánovania," dodala hovorkyňa.


Volkswagen Slovakia je pilierom slovenského exportu, jedným z najväčších súkromných zamestnávateľov v krajine a spolu so svojimi zamestnancami aj najväčším prispievateľom do verejných rozpočtov. Spoločnosť preinvestovala na Slovensku od svojho vzniku už viac ako 4,5 mld. eur. Okrem vozidiel produkuje prevodovky, komponenty pre prevodovky a podvozky, ako aj zariadenia používané pri výrobe vozidiel.



Zdroj: Webnoviny.sk - Bratislavský závod Volkswagen Slovakia zastaví výrobu, zamestnanci budú čerpať celozávodnú dovolenku © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.